Барселона е брутално ощетен и Реал Мадрид ще спечели съдийска титла. Около това мнение се обединиха каталунските медии в навечерието на 38-ия кръг на Ла Лига, който ще определи шампиона.

В него Лео Меси и компания нямат право на нищо друго, освен победа при домакинството си на Ейбар. "Белият балет", който има три точки преднина на върха, но по-лоши показатели в директните двубои, гостува на Малага. Точка ще е напълно достатъчно за Реал за златото, което накара Sport.es и Mundo Deportivo да припомнят част от мачовете през сезона, в които Барса беше ощетен, а Реал побутнат от съдиите. Ние ще ви покажем част от тях, които са напълно достатъчни, за да променят класирането. Вие пък сами преценете кой е крив и кой прав.

Меси измъкна Барса в скандален мач на "Мадригал" (подробности четете тук)

Лионел Меси донесе равенството на Барселона 1:1 като гост на Виляреал в скандален мач от Примера дивисион. Каталунците се виждаха губещи, когато в 90-та минута Меси остави на място вратаря на домакините при изпълнение на свободен удар. Преди това в 50-та минута Никола Сансоне бе дал преднина на “жълтата подводница”.

Реферът Игнасио Иглесияс обаче беше голямата “звезда” в мача, след като не видя две кристални дузпи за Барселона. И в двете ситуации Бруно Сориано поигра хандбал в наказателното си поле. На отсрещната врата подобна ситуация имаше и за Виляреал, когато удар на Сориано се спря в ръката на Масчерано.

Луис Суарес спаси Барса срещу Бетис след нова съдийска тесла (подробности четете тук)
 

Луис Суарес спаси Барселона в гостуването на Бетис, след като вкара в 90-та минута за равенството 1:1. Домакините бяха излезли напред в резултата след гол на Алекс Алегрия в 71-та минута. Шест по-късно дойде най-скандалният момент в срещата, когато реферът не зачете кристален гол на Меси. Ударът на аржентинеца беше изчистен от Манди на голлинията, но повторенията показаха, че топката е далеч зад нея. В крайна сметка каталунците не се предадоха и Суарес изравни в края.

Серхио Рамос мъкне Реал на гръб (подробности четете тук)

Серхио Рамос се доказа като големият лидер на Реал Мадрид. С два гола на централния защитник “Белите” спряха серията си от две поредни загуби и победиха с 2:1 Малага на “Бернабеу”. Рамос вкара и още един гол, но той бе отменен заради засада. Подобна трябваше да бъде съдбата и на втория му (зачетен) гол, но страничният рефер не вдигна флага.

Рамос пак герой за Реал, рефер побутна "кралете" (подробности четете тук)

Серхио Рамос завърши седмицата с 3 гола на сметката си и две победи в полза на Реал Мадрид. Защитникът донесе измъченият успех на “Кралете” с 2:1 у дома над Бетис с гол в 81-та минута. И този мач обаче не мина без съдийски отсъждания в полза на столичани, след като вратарят на тима Кейлор Навас изненадващо не бе изгонен в 22-та минута за фаул на откъсващ се играч. В този момент резултатът бе 0:0. Малко след това Навас си вкара автогол, а в края на първото полувреме Кристиано Роналдо изравни. Рамос все пак донесе трите точки с 68-то си попадение за Реал, с което изравни постижението на Роберто Карлос.

Скандална дузпа носи обрат на Реал (подробности четете тук)

Скандална дузпа даде криле на Реал Мадрид за страхотен обрат от 0:2 до 3:2 като гост на Виляреал. “Жълтата подводница” торпилира два пъти гостите си в началото на второто полувреме с голове на Тригерос (50) и Бакамбу (56). Гарет Бейл намали в 64-та, а десетина по-късно реферът Хесус Хил видя игра с ръка на Бруно Сориано в наказателното поле на домакините и Роналдо вкара за 2:2. В края резервата Алваро Мората донесе трите точки на Реал. Хесус Хил пък посмя да свири дузпа и за Виляреал в 90-та минута.