Ремонтът на секторите Б и Г на стадион "Георги Аспарухов" е глътнал половин милион лева.

Това е цената, която сините са платили, за да могат да домакинстват през този сезон на "Герена" в "А" група и евротурнирите.

"През цялото лято извършвахме планираните ремонти. Бяхме поели ангажименти пред Общинската комисия, която одобрява и дава лицензи на съоръженията. На 99% сме ги изпълнихме", похвали се финансистът на Левски Константин Баждеков пред "Тема Спорт".

"До момента вложихме над 350 хиляди лева, а ще платим още около 150 хиляди на фирмата, извършила строителните дейности. Трябваше да оправим стадиона, защото иначе не знам как щеше да се провежда първенството. Три столични отбора щяхме да играем в европейските турнири на "Васил Левски", а същото щеше да е и в първенството".

"За разлика от някои обаче ние предпочетохме да инвестираме пари", обясни Баждеков.

Той призова феновете на Левски да опазят стадиона си. Финасистът също подчерта, че към момента клубът е изчистил всичките си задължения.

"Най-отговорно мога да заявя, че Левски не дължи нищо на своите футболисти и персонала. Имаме договорка за известни разсрочвания със строителната фирма, която работи по стадиона ни. Сега предстоят сериозни разходи по пътуванията и участието на Левски в европейските турнири. Дано да продължим в следващите етапи и да се класираме в групите на Лига Европа", завърши Баждеков.