Дербито за Левски срещу Лудогорец е съдбоносно за „сините“. Това заяви треньорът на шампионите Георги Дерменджиев на днешната си прескофнеренция.

Още по темата

 


Двата отбора се изправят един срещу друг в неделя от 15:30 ч., като мачът можете да проследите на живо по Gol.bg.

При загуба столичани рискуват да останат извън първата шестица, тъй като имат 1 точка повече от седмия Ботев (Пловдив), който играе градско дерби с Локомотив. Срещата е много важна и за „орлите“, които изостават на 3 т. от лидера ЦСКА. „Червените“ пък приемат Берое на стадион „Българска армия“.

„Ние сме напълно спокойни. Напрежението е в Левски, защото от този мач зависи дали ще играят в първата шестица“, каза Дерменджиев, след което призова привържениците на Лудогорец да застанат зад любимците си в сблъсъка. „Нямаме право на грешки, вярвам в момчетата. Не очаквам изненади в мача, защото се познаваме добре. Надявам се на подкрепата на феновете във важния двубой. Това е интелигентна публика, идват жени, деца и тяхната критика е умерена. Знаят как да ни помогнат“, каза още специалистът.

Запитан на въпрос, как ще коментира намеренията на Левски да поиска служебна, ако Козмин Моци се появи на терена, той отговори: „Явно не им се иска Моци да играе в неделя. Това си е тяхна работа. Всички играят на предела на силите си срещу нас, но винаги се раздаваме на 100%“, допълни треньорът на разградчани.

Той коментира и сериозните кадрови проблеми, с които трябва да се справя. С контузии са Иван Чворович, Марселиньо, Върджил Мисиджан, Вандерсон, Йордан Минев и Дани Абало. „Има доста играчи, които не се чувстват добре. В последния момент ще решим кой от тях да играе. Георги Аргилашки ще бъде резервен вратар“, завърши Дерменджиев.