След победата с 1:0 над Локомотив (Пловдив) в предишния кръг треньорът на Левски Делио Роси обеща, че тимът му ще покаже "скок напред” след паузата в първенството.

Е, моментът дойде - днес възпитаниците му излизат срещу последния в класирането Витоша (Бистрица) на националния стадион. Съперникът е повече от удобен сините да покажат, че са научили нещо и в атака - последните им три шампионатни победи са все с по 1:0. Срещу новака в Първа лига Роси и играчите му ще преследват най-убедителния си успех от началото на шампионата.

До момента рекордът на тима е 4:0 над Славия. Целта пред Левски е до края на годината да нареди само победи - пред отбора има 5 двубоя от първенството и четвъртфинал за Купата на България срещу Дунав в Русе.

В групата на Левски изненадващо не се завърна Бабатунде Аденижи. Нигериецът бе амнистиран, след като вкара два гола в контролата срещу Локо Сф (3:0) и започна да се готви с първия отбор. Очакваше се той да намери място сред 18-те, още повече, че през седмицата Жуниор Мапуку лекуваше контузията.

Конгоанецът обаче се възстанови и влезе в групата за двубоя. Явно Делио Роси е предпочел да има на пейката бека Мики Орачев, вместо двама централни нападатели.

През кампанията Бабатунде Аденижи има само една среща в Първа лига - появи се като резерва при визитата на Локо Пд. Той взе участие и в четирите мача на отбора в Лига Европа, но явно така и няма да се появи в игра под ръководството на Делио Роси.