Макар и с победи с по 1:0, Левски продължава да запазва дистанцията до първия и втория във временното класиране на Първа професионална лига. На „Герена" обаче гледат реалистично на варианта „сините" да се борят за първа титла на България от 2009 г. и затова с приближаването на средата на сезона целта е друга. Италианският треньор Делио Роси е получил задача отборът му да направи всичко, за да спечели турнира за купата на България.
 
Предвид 1/4-финалните двойки за битките в топ 4 ще отпадне Лудогорец или ЦСКА, които имат мач помежду си. Така за Левски победата в Русе над Дунав на 15 декември става задължителна. „Сините" ще направят генерална репетиция за този мач в сряда, когато отново гостуват в крайдунавския град за мач от междинния 18-и кръг на Първа професионална лига.
 
В понеделник левскарите демонстрираха отлично настроение преди тренировката на едно от помощните игрища на „Георги Аспарухов". Футболистите използваха снеговалежа и си спретнаха бой със снежни топки за загрявка, пише "24 часа".
 
В шампионатния двубой с Дунав Делио Роси няма да може да разчита на един от твърдите си титуляри. Испанският халф Жорди Гомес получи 4-ия си жълт картон за сезона при измъчената победа с 1:0 над Верея, която дойде след гол, вкаран с ръка от Давид Яблонски. След пристигането се в Левски Гомес не е пропускал мач от първенството.