Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс очаквано бе вдъхновен след победата над Манчестър Юнайтед в дербито от третия кръг на английската Висша Лига.

"Мърсисайдци" спечелиха с 1:0 след гол на Даниел Стъридж в началото на мача. Това бе трети пореден успех за Ливърпул от началото на сезона и тимът вече е еднолично начело в класирането с пълен актив от 9 точки.

"Това е още една стъпка напред за нас. Споменах в медиите предния ден, че откакто играхме с Юнайтед през януари имаме по 18 мача и те спечелиха само две точки повече. След това те станаха шампиони, докато ние бяхме потърпевши от формата си от началото на сезона".

"Но днес бе още един индикатор, че победният манталитет, който изграждаме с времето е станал по-силен.  Можеше да се види от реакцията ни, че сме задружни и това ще е важно за нас през този сезон".

"В прекалено много мачове направихме равенства през миналия сезон. Загубихме у дома и като гост на Ман Юнайтед, така че днес беше още една стъпка в правилната посока".

"Но има още дълъг път. Няма да се самозабравяме. Имаме още много да се подобряваме и имаме още много работа".

"Първоначалната цел за този сезон е да опитаме да влезем в Топ 4 и да бъдем в спора колкото се може по-дълго. Не мисля, че можем да мислим за нещо повече от това още дълго време".

"Резултатът от днешния мач е невероятен и защитата ни беше много, много добра. Очевидно Манчестър Юнайтед игра добре, но нашата концентрация и защитните ни качества днес бяха изключителни".

"С напредване на сезона ще играта ни ще върви по-гладко, ще ставаме по-добри. Но това са големите мачове, които искаме да печелим през този сезон. В прекалено много миналата година направихме равенства".