Бившият футболист на Ливърпул Дитмар Хаман се изказа критично срещу мениджъра на тима Юрген Клоп. 43-годишният германец е на мнение, че ръководството на мърсисайдци е избързало с предлагането на нов договор на неговия сънародник. През юни миналата година Клоп преподписа с червените до 2022-а, въпреки че имаше действаш 3-годишен контракт.

"Ако се вгледате внимателно, ще видите, че Клоп промени мисленето в отбора, а и на самите фенове, но средният процент на спечелени точки не е много по-различен от този на Брендън Роджърс", констатира германецът, който има близо 200 мача за английския тим. 

"Отборът игра два финала, но и ги загуби, а можеше да бъдат спечелени. Особено този срещу Севиля в Лига Европа. По мое мнение шефовете са взели решението за новия договор на Клоп под влиянието на емоциите, а не на разума", добави анализаторът, цитиран от "Труд".

Статистиката показва, че Ливърпул записва най-лошият си старт на календарна година от 1993-а насам, когато спечели веднъж в първите си 11 мача.

В последните 10 срещи през настоящата кампания тимът на Клоп спечели само срещу скромния Плимут (1:0) за ФА Къп и то след преиграване. В останалите срещи „червените“ записаха 4 ремита и 5 поражения, реализирайки едва 8 гола. В 4 от въпросните 10 срещи петкратният шампион на Европа дори не успя да отбележи гол.

На Острова прогнозират, че месец февруари ще бъде кръстопътен за Ливърпул предвид тежката програма – домакинства на Тотнъм и Арсенал и визита на действащият шампион Лестър.