Двама мениджъри на водещите отбори в Англия са пред угрозата да бъдат изгонени. Ерата на французина Арсен Венгер в "Арсенал" може да приключи съвсем скоро. Неговият договор изтича в края на сезона и все по-вероятно е да не бъде подновен, съобщава "България Днес".

Това зависи от представянето на тима до края на сезона във Висшата и Шампионската лига. В събота "артилеристите" допуснаха поредната грешна стъпка и загубиха дербито с лидера "Челси" с 1:3. Така те останаха на цели 12 точки зад върха и титлата вече изглежда мираж.

Същата е и ситуацията с Юрген Клоп и неговия "Ливърпул". "Мърсисайдци" шокиращо паднаха с 0:2 от слабака "Хъл Сити" и изостават на 13 точки от първото място. Германският треньор започна добре престоя си на "Анфийлд", но от началото на годината реди издънка след издънка.

За първи път от 1954 г. легендарният червен тим не успя да спечели нито един от първите си 5 мача за годината в елита на Англия. Венгер индиректно призна, че вече трудно някой може да догони "Челси" в битката за титлата. Най-близо зад тях са "Тотнъм", които изостават на 9 точки.

"Шампионската титла не е идеалната тема за разговор след такъв мач. "Челси" изглеждат много солидни и са трудни за побеждаване. Те не губят срещу големите отбори и това винаги е тайната към успеха в първенството", каза Венгер. Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп критикува остро футболистите си.

"Не може да играем по този начин. Трябва да се събудим! Това представяне е неприемливо. Искам да си помисля какво се случи. Трябва да приемем критиките, да намерим отговорите и да реагираме адекватно", отсече Клоп.