Лудогорец - Истанбул Башакшехир, среща от Група "С" на Лига Европа, стадион "Лудогорец Арена", начало 22.05 часа. Разградчани са лидери в групата с 8 точки, следват Спортинг Брага (7), Хофенхайм (4) и турците (2).

Последните 10 срещи на Лудогорец във всички турнири: Общо 7 победи, 2 равенства и 1 загуба. От тях 4 победи, 2 равенства и 1 загуба в последните 7 домакинства.

Последните 10 срещи на Истанбул Башакшехир във всички турнири: Общо 5 победи, 2 равенства и 3 загуби. От тях 2 победи, 1 равенство и 3 загуби в последните 6 гостувания.

Първата среща между двата отбора в Турция завърши 0:0.

Вероятни състави:

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Натанаел, Анисе, Горалски, Лукоки, Марселиньо, Вандерсон, Мисиджан.

Истанбул Башакшехир: Бабаджан, Учар, Епуряну, Атама, Кайсара, Елиа, Кахвечъ, Масоор, Инлер, Вишча, Ердинч.

Срещата можете да гледате НА ЖИВО ТУК:

ПРОГНОЗА: Труден за прогнозиране мач, в който може да се случи всичко. Лудогорец е лидер в групата и до този момент няма загуба, но на разградчани им предстоят до края изключително тежки срещи.

При победа Лудогорец със сигурност продължава напред в турнира, но при равенство или загуба всичко може да се случи и да се завъртят отборите в групата.

Добрата новина за българите е, че гостите са отписали този турнир и са насочили основните си сили към титлата в Турция. Именно това може да помогне на Лудогорец, но може и да изиграе лоша шега на "орлите".

Турците идват в Разград без две от най-големите си звезди - Гаел Клиши и Емануел Адебайор, което е показателно за отношението им към срещата.

Димитър Димитров-Херо няма кадрови проблеми и ще излезе с най-доброто, с което разполага за този момент. Очаква се в стартовия състав на Лудогорец отново да няма нито един българин, което вече си е традиция за мачовете на "орлите". Прогнозираме тактически мач, с малко положения и в крайна сметка победа за Лудогорец.

Резултат: Лудогорец - Истанбул Башакшехир 1:0