Защитникът на Манчестър Сити Мика Ричардс изрази своята увереност, че през този сезон "гражданите" най-после ще успеят да излязат от групите на Шампионската лига.

Сити приема европейския клубен шампион Байерн Мюнхен в сряда, като победа за домакините ще им отвори широко вратата пред осминафиналите на най-престижната клубна надпревара на Стария континент.

"През последните два сезона ние се падахме в наистина много трудни групи в Шампионската лига", сподели Ричардс, цитиран от "Скай спортс".

"И тази група си остава трудна, но тя все пак е малко по-лесна в сравнение с останалите два случая. Ние започнахме участието си този сезон в турнира с хубава победа на чужд терен и сега играем у дома. Надявам се да постигнем нов добър резултат."

"Спечелихме Висшата лига преди година, измъквайки титлата благодарение на по-добрата голова разлика и сега искаме да се подобряваме с всеки изминал сезон. Важно е да го направим и в Шампионската лига."

"С играчите, с които разполагаме, ние трябва да бъдем в елиминационната фаза на Шампионската лига. За всички нас беше трудно да приемем, че не бяхме там в последните два сезона."

"Този сезон се чувстваме добре и имаме увереност в себе си. Надявам се този път да имаме повече късмет и да се класираме за елиминационната фаза. А тогава ще видим докъде можем да стигнем", добави още Ричардс.