Мениджърът на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс предрече бляскаво бъдеще на младия талант на отбора Аднан Янузай.

18-годишният белгиец се превърна в главно действащо лице в мача срещу Съндърланд, вкарвайки два гола през второто полувреме за обрата с 2:1.

Така той се отблагодари за доверието на Мойс, който заложи на него като титуляр. Това бе смело решение от страна на мениджъра на "Червените дяволи", взето под голяма доза напрежение в последно време. Янузай обаче показа, че Мойс не е сбъркал с него и след мача шотландецът изрази задоволството си.

"Помня как дадох дебют на Уейн Руни и Рос Баркли. И Аднан определено е от тази класа. Той е топ, топ играч", коментира Мойс.

"Планирах да го пусна още преди 3 или 4 седмици, но така и нямах удобната възможност и поради различни причини не ги избирах. В този мач обаче беше точният момент".

"Той бе изключително добър, беше много трудно да бъде удържан. Той ще стане специален талант. Вкарва голове, има техника с топката. Но ние ще внимаваме той да не се главозамая".

Същевременно Мойс разкри, че представянето на Янузай не е останало незабелязано от английската асоциация и той може скоро да се превърне в английски национал.

"Да, от ФА държат контакт с нас. Той има избор от няколко страни, за които да играе. Определено има качествата за Англия, а защо не и Шотландия", пошегува се шотландският мениджър.

"Очевидно той на няколко пъти получи повиквателна от Белгия, но засега избра да приема. Мисля, че е искан още от Албания, Хърватия и още няколко".

Накрая Мойс изрази увереността си, че в края на сезона няма да има проблеми с оставането на Янузай на "Олд Трафорд", макар че договорът на играча изтича през лятото.

"Не съм много разтревожен за това. Мисля, че мечтата на всяко момче е да играе за Манчестър Юнайтед. Винаги съм смятал така".