Манчестър Юнайтед записа първа победа от началото на сезона в английската Висша Лига след като в мач от 4-я кръг победи с 4:0 КПР на своя "Олд Трафорд".

Това бе и първи успех за новия мениджър Луис ван Гаал в официален мач начело на "Червените дяволи".

С решителен принос за успеха бяха новите попълнения на отбора. Анхел ди Мария откри резултата в средата на първото полувреме след пряк свободен удар, а малко след това Андер Ерера удвои след асистенция на Уейн Руни.

Капитанът на Юнайтед вкара трети гол точно преди почивката след хубава многоходова комбинация, а след почивката Хуан Мата оформи крайния резултата след асистенция на Ди Мария. До края на мача домакините можеха да вкарат и още голове, но бяха неточни във финалната фаза.


Дебют в титулярния състав на Юнайтед записаха новите попълнения Маркос Рохо и Дейли Блинд, докато Маркос Рохо и Радамел Фалкао бяха на пейката.

Първата интересна ситуация бе в 8-та минута, когато Рафаел изведе Ерера по крилото, той поднесе по земя в наказателното поле и Мата нанесе удар, но над вратата.

Десетина минути по-късно Юнайтед можеше да открие резултата, но бе спрян от много лоша проява на Робин ван Перси. Маркос Рохо получи пас отляво в наказателното поле и центрира към празното пространство на втората греда. Там връхлиташе Ерера, който щеше да стреля от упор от воле, но от неудобна позиция Ван Перси опита да играе с топката и му попречи.

В 24-та минута Манчестър Юнайтед откри резултата, като дебютен гол с червената фланелка вкара Анхел ди Мария. Аржентинецът центрира силно от фаул и след като Клинт Хил не успя да играе с топката тя влетя в далечния ъгъл на вратата. Бившият английски национал Роб Грийн също имаше вина за попадението, тъй като можеше да се пласира по-добре и да избие топката.

Ди Мария бе много активен и след пробив по крилото центрира пред вратата, където Ван Перси засече с глава, но леко увисна под топката и я прати над вратата.

В 31-та минута обаче за пореден път Юнайтед допусна грешка отзад, която за малко да доведе до гол. Давид де Хеа излезе неразчетено извън полето си и бе изпреварен за топката от Филипс, но след това играчът на КПР избърза с удара към опразнената врата и това позволи на Джони Еванс да пресече.

В 36-та минута домакините вкараха решителния втори гол. Анхел ди Мария направи остър пробив отляво и подаде към Уейн Руни. Неговият удар от наказателното поле бе блокиран, но нападателят овладя топката и я поднесе към Ерера, който с много точен удар по земя я заби неспасяемо до гредата.

Точно преди почивката "Червените дяволи" отбелязаха и трето попадение. Ди Мария, Мата и Ерера разиграха с бързи пасове по земя и накрая Руни получи топката пред наказателното поле. Защитата на съперника му остави прекалено много време и той с точен удар по земя заби до гредата.

Две минути след началото на второто полувреме КПР можеше да върне един гол. Траоре игра брилянтно между няколко съперника и поднес на тепсия за връхлитащия Кранчар, който нанесе плътен удар, но Де Хеа спаси чудесно с крак.

В 52-та минута Юнайтед бе близо до четвърти гол. Центриране по земя на Рафаел бе отклонено на пътя на Мата, който финтира защитник и излезе на чиста позиция. Ударът му бе много слаб, но Уейн Руни се хвърли и отклони с шпагат, но Грийн се хвърли и улови на голлинията.

Пет минути по-късно обаче испанецът стигна до гол. Ди Мария отправи прострелно центриране по земя и намери Мата абсолютно сам в наказателното поле, той овладя и спокойно стреля над Грийн.

Ди Мария можеше да запише още една аситенция, копвайки прекрасно за Ван Перси зад защитата, но от чиста позиция холандецът стреля от въздуха във вратаря. Руни също имаше нова възможност срещу само един защитник, но си поведе топката лошо покрай него. След центриране на Ван Перси пък топката чукна сглобката на гредите.

В средата на второто полувреме дебют за Юнайтед записа и Радамел Фалкао, който влезе на мястото на Мата. Заедно с него на терена се появи и Антонио Валенсия вместо Рафаел. Резервата на КПР Варгас имаше възможност, но от диагонална позиция нанесе неточен удар.

В 81-та минута пък Фалкао изпусна чисто положение. Силен удар от дистанция на Блинд не бе уловен от Грийн и попадна право на пътя на Фалкао, но колумбиецът стреля право в тялото на вратаря от непосредствена близост.

В последната минута Ван Перси се озова на стрелкова позиция отляво в наказателното поле, но предпочете да поднесе встрани за Фалкао. Колумбиецът се размина с топката, но тя стигна до Янузай. Неговият удар обаче бе спасен от Грийн. Половин минута по-късно младокът демонстрира много лоша проява на егоизъм, като от минимален ъгъл опита неточен удар, вместо да подаде на абсолютно непокрития пред вратата Ван Перси.

 

Манчестър Юнайтед - КПР

1:0 Ди Мария 24
2:0 Ерера 36
3:0 Руни 44
4:0 Мата 57

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Рафаел (67 Валенсия), Еванс, Блакет, Рохо, Блинд, Ерера, Ди Мария (82 Янузай), Мата (67 Фалкао), Ван Перси, Руни

КПР: Грийн, Исла, Фърдинанд, Коулкър, Хил (45 Траоре), Сандро (74 Хенри), Кранчар, Хойлет, Филипс, Фер, Остин (59 Варгас)