Кеймбридж Юнайтед поднесе изненадата в четвъртия кръг на турнира за купата на Англия, след като измъкна равенство 0:0 като домакин на Манчестър Юнайтед.

Играещите в четвъртото ниво на английската футболна йерархия домакини изиграха вдъхновен мач и през по-голямата част от времето бяха напълно равностойни на именития си съперник.

След почивката "Червените дяволи" имаха кратък период на натиск, но Радамел Фалкао и Робин ван Перси направиха сериозни пропуски.

Така се стигна до равенство и преиграване, което е дори по-добрият развой за Кеймбридж тъй като гарантира много високи приходи от гостуването на "Олд Трафорд".


Мениджърът на гостите Луис Ван Гаал бе заложил на почти всичките си основни играчи, като единствено Робин ван Перси бе получил почивка и  вместо него титуляр бе младият Джеймс Уилсън. Аднан Янузай също бе получил рядък шанс да започне от самото начало.

Малко изненадващо домакините започнаха по-активно мача. Те стигнаха до две опасни центрирания пред вратата от статични положения, като при второто Том Елиът нанесе удар с глава, но покрай вратата.

Първата интересна атака на Юнайтед бе в 10-та минута, когато Дейли Блинд бе изведен по крилото и финтира защитник до аутлинията, но след това на два пъти не можа да поднесе към съотборник.

Домакините продължиха да са опасни след статични положения и след центриране от корнер Лиъм Хюз засече с десния крак от въздуха, но неточно покрай вратата.

В 20-та минута Кеймбридж можеше да има добро положение след като Фил Джоунс хвърли лошо тъч към Маркос Рохо и Доналдсън пресече топката пред наказателното поле, но си я поведе лошо и не можа да нанесе удар.

Две минути по-късно Аднан Янузай стигна пръв до избито центриране в наказателното поле и от въздуха нанесе точен удар, но слаб и не затрудни вратаря.

В 30-та минута като по чудо не падна гол за Кеймбридж. След центриране от корнер Грег Тейлър стреля с глава от непосредствена близост, но топката се удари в крака на застаналия на голлинията Коулсън. След това обаче при опита за изчистване тя рикошира обратно към вратата и отново Коулсън направи добавка с глава буквано от само един метър разстояние, но прати топката над напречната греда.

За Юнайтед Ди Мария нанесе удар от границата на наказателното поле и вратарят не бе много сигурен, но все пак при втория опит улови топката. Малко преди края на полувремето Ди Мария пробва мерника си от пряк свободен удар, но прати топката на метър покрай сглобката на гредите.

След почивката гостите започнаха малко по-активно и в самото начало на второто полувреме Янузай нанесе точен удар, но от малък ъгъл не можа да затрудни вратаря. Манчестър продължи да владее топката, но без да създава чисти положения за гол.

В 62-та минута гостите стигнаха до много добро положение за гол. Карик даде чудесен пас от центъра към Фалкао, който си поведе добре пред наказателното поле и излезе на стрелкова позиция, но Дън направи страхотно спасяване с една ръка на удара му. Топката се насочи параболично към мрежата, но прехвърли вратата и тупна отвън.

В средата на полувремето Луис Ван Гаал направи двойна смяна и пусна в игра Робин ван Перси и Андер Ерера. и Холандецът почти веднага получи златен шанс, получавайки извеждащо подаване зад защитата, но от полуволе стреля над напречната греда.

В този момент Манчестър бе наложил натиск, но в последните минути той отслабна. Кеймбридж дори направи няколко нелоши атаки, но без да отправи удар.

В даденото от съдията допълнително време Юнайтед бе близо до драматичен победен гол, но домакините оцеляха. Първо Янузай показа страхотна техника между двама играчи и нанесе удар от границата на наказателното поле, топката рикошира и дойде към главата на Робин ван Перси, но Дън решително изби точно преди да нанесе удар. Топката дойде обаче към Ди Мария пред наказателното поле и той нанесе опасен силен удар, но Дън отново се намеси и с плонж спаси с една ръка.

 

Кеймбридж - Манчестър Юнайтед 0:0

 

Кеймбридж: Дън, Тайт, Нелсън, Коулсън, Тейлър, Чемпиън, Хюз (76 Чадуик), Доналдсън, Макгийън, Кайкай (53 Дън), Елиът

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Джоунс, Рохо, Блинд, Карик, Фелаини (67 Ерера), Янузай, Ди Мария, Фалкао, Уилсън (66 Ван Перси)