Джон Стоунс ще е луд да отиде в Челси. Това обяви бившият защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд, който смята, че на „Олд Трафорд“ играчът ще се чувства много по-добре. 

Както е известно лондончани отправиха две оферти за младия бранител, които обаче бяха отхвърлени от Евертън и поне засега футболистът остава на „Гудисън Парк“. 

Това може да увеличи шансовете на Юнайтед да го вземе, особено предвид проблемите на отбора в защита. Според Рио Стоунс ще има гарантирано титулярно място при Червените дяволи, докато на „Стамфорд Бридж“ ще е трети избор след Джон Тери и Гари Кейхил. 

„Дали Стоунс ще играе всяка седмица? Зависи къде ще отиде. Ако избере Юнайтед, тогава ще бъде на терена непрекъснато и това е правилния клуб за него. В Челси няма да играе редовно, а точно сега той има нужда да бъде на терена, за да се превърне окончателно в качествен футболист“ заяви Рио. 

„Ако препоръчате на един млад играч да напусне клуба, за да бъде на пейката, тогава трябва да сте луди. За мен Стоунс е много класен бранител. Солиден с топката, не се плаши от напрежението и според мен има отлични шансове да пробие. Аз бих го купил на всяка цена, ако бях Ман Юнайтед. Дори не бих се замислил, тъй като така взимам играч за следващите 10 години“ добави той.