Въпреки че бяха обявили Антони Марсиал за непродаваем, от Монако признаха, че просто не са могли да откажат офертата на Манчестър Юнайтед за играча. 

Вицепрезидентът на клуба Вадим Василиев (на снимката) разкри, че Червените дяволи са увеличили 3 пъти предложението си само в рамките на седмица и потвърди, че общата сума по сделката може да стигне 58 милиона паунда или 80 милиона евро. 

19-годишният нападател стана най-скъпият тинейджър във футбола, след като английският клуб извади 36 милиона лири за него, което е накарало Монегаските да се предадат. 

„Наистина парите за Марсиал могат да стигнат до 57,6 милиона паунда, но в тази сума влизат сериозни бонуси. Първоначално продажбата на Марсиал не бе планирана. От миналата седмица обаче, Юнайтед започна да ни праща оферти, които ние отказахме. Те бяха за 21,6 милиона паунда, 28,8 милиона, 36 милиона и дори 50,4 милиона с премиите“. 

„В неделя обаче получихме предложение, на което нямаше как да откажем. Той ни помоли да намерим решение и сделката стана факт. Уникално е, защото това е цената на Луис Суарес или Неймар. В момента английският футбол е на друго финансово ниво и ако Юнайтед поиска да купи някого, трудно може да бъде спрян“ заяви Вадим Василиев пред „Сън“.