Бившият краен защитник на Мачестър Юнайтед Фил Невил изрази мнението си, че младият бранител на "червените дяволи" Люк Шоу трябва да намери начин да отговори на критиките на мениджъра Жозе Моуриньо.

В понеделник португалецът каза, че не може да сравни поведението и усилията, които влага Шоу, с тези на Ашли Йънг, Дейли Блинд и Матео Дармиан, които са другите опции пред мениджъра за поста на ляв краен бранител.

"Той е длъжен да отговори. Ако не го направи, това ще покаже, че има слаб характер. Смятам, че Люк ще получи шанс да покаже какво може на терена в следващите няколко седмици и само от него зависи как ще го уползотвори", заяви Невил.

Моуриньо не е първият мениджър на Юнайтед, който критикува 21-годишния Шоу. Бившият наставник на тима Луис ван Гаал също имаше забележки към формата на английския национал.

Бившият английския национал Дани Милс също подкрепи Моуриньо, заявявайки, че Шоу няма оправдание да не бъде в оптимална спортна форма.

"Дори и да е бил контузен, това не означава, че не трябва да пази оптимално теглото си и да бъде в максимално добра форма. Съмнява ме, че сър Алекс Фъргюсън би търпял подобно поведение от някой от играчите си. Фърги просто би го разкарал", каза Милс.