Уейн Руни иска да остане в Манчестър Юнайтед, въпреки че през този сезон се превърна в резерва. 

Той записа едва 22 мача като титуляр във всички турнири, като определено не бе на обичайното си ниво по отношение на отбелязаните голове и това доведе до спекулации, че ще си тръгне от „Олд Трафорд“. 

„Разбира се, че всеки би искал да играе непрекъснато. Във футбола обаче невинаги това е възможно. Трябва да продължа да работя и да опитам да използвам шансовете си, когато мога. Точно към това се стремя и върху това съм фокусиран“ заяви Руни. 

„Желанието ми е да помогна с каквото мога на отбора, защото можем да спечелим европейска титла. През този сезон нещата не се получиха и не играх колкото исках, но това е положението. Дали бих искал да остана? Тук съм от 13 години, така че естествено желанието ми е да продължа да бъда част от отбора“ добави капитанът, който счита, че сезонът може да бъде успешен, ако тимът спечели Лига Европа, след като преди това триумфира с Купата на Лигата и трофея „Къмюнити Шийлд“. 

„Не трябва да се успокояваме, но имаме отличен шанс да стигнем до финала, който трябва да използваме. Ако спечелим надпреварата, тогава ще сме с три отличия, което ще е прекрасно. Не сме далеч от останалите във Висшата лига, така че догодина ще се конкурираме с тях и съм сигурен, че клубът ще е успешен при Жозе Моуриньо“ каза още Руни.