Милан отново не игра убедително, но спечели у дома с 1:0 срещу Сампдория, за да намали малко напрежението върху треньора Масимилиано Алегри. Това бе едва втората победа за росонерите през сезона.

Те имат осем точки от първите шест кръга и за пореден път започва кампанията трудно. Единственият гол в мача вкара Валтер Бирса в 46-ата минута. Това бе и първо попадение за халфа с екипа на росонерите.

Сампдория може да съжалява за пропуснатите възможности преди почивката. Тогава на два-три пъти Моряците можеха да открият резултата, но не се справиха добре. Самп остава в дъното на класирането само с 2 точки от първите шест кръга и е много възможно Делио Роси да загуби работата си.



Треньорът на Милан Масимилиано Алегри беше вече под напрежение, след слабия старт нан сезона. Росонерите имаха само 5 точки от началото на сезона и изоставаха сериозно от лидерите. Освен това загуби последното домакинство срещу Наполи и имаше едва две точки от последните 3 кръга - и двете постигнати с късни обрати срещу Торино и Болоня.

Марио Балотели беше наказан за росонерите, а извън игра беше половината отбор. С контузии са Кака, Ел Шаарави, Монтоливо, Де Шилио, Пацини, Бонера, Силвестре и Сапонара.

По тази причина в атака действаше Алесандро Матри, а зад гърба му бяха Бирса и Робиньо.

Секторът с агитката на Милан беше празен, заради наказание срещу ултрасите за скандиранията срещу Наполи.

Началото на мача беше позитивно за Милан. Бирса центрира добре, но Робиньо не успя да засече подаването. След това бразилеца подаде към Констант, който стреля от воле, но неточно.

Все пак по-добрите положения за първото полувреме бяха за Сампдория. Сансоне се измъкна срещу вратаря, но Сапата го спря с шпагат. Повторенията не убедиха, че защитника е играл с топката и това можеше да е дузпа.

Сампдория пропусна най-добрия си шанс в мача в 27-ата минута. Центриране от корнер стигна до Андреа Коста, който стреля с глава, но топката облиза гредата.

След това Маноло Габиадини изстреля снаряд, който профуча над гредата, което стресна Милан. Алесандро Матри можеше да вкара с удар от упор, но шута му бе блокиран от Лоренцо де Силвестри.

Полувремето завърши с хубава контра на Сампдория, при която Гаваци реши да стреля и не беше точен.

На почивката Алегри смени Мунтари с Урби Емануелсон. И още в първата минута на втората част росонерите поведоха. Робиньо подаде към Бирса, който овладя и от границата на наказателното поле с левия крак прати топката в долния ъгъл - 1:0.

Това беше и първи гол на Валтер Бирса с екипа на Милан. Той не беше вкарвал от февруари месец насам.

Почти веднага Милан можеше да реши всичко. В 49-ата минута още един удар на Бирса бе блокиран от вратаря  Да Коста, а след това Поли овладя и центрира към далечната греда, но Робиньо от непосредствена близост пропусна.

През второто полувреме Сампдория съвсем не беше толкова опасен. В средата на втората част Милан създаде поредния шанс. Матри открадна топката на Обианг и се озова срещу вратаря, но удара на нападателя бе спасен от Да Коста.

До края Самп не създаде почти нищо опасно в атака. В добавеното време росонерите пропуснаха да вкарат и втори гол. Резервата Нианг тръгна сам на пробив и влезе в наказателното поле, от където среля по диагонала, но Да Коста изби.

МИЛАН - САМПДОРИЯ 1:0
1:0 Бирса 46

МИЛАН: Абиати, Дзакардо, Мексес, Сапата, Констант, Поли (74 Ночерино), Де Йонг, Мунтари (46 Емануелсон), Бирса (66 Нианг), Робиньо, Матри

САМПДОРИЯ: Да Коста, Де Силвестри, Мустафи, Реджини, Коста, Гаваци, Обианг, Паломбо (61 Кръстичич), Всолек, Сансоне (52 Сориано), Габиадини (66 Петаня)