В голям скандал се забърка защитникът на европейския клубен шампион Реал Мадрид Даниел Карвахал.

Испанският национал е обвинен в расизъм по време на изненадващото равенство на "белите" 1:1 срещу Леванте в мач от 3-ия кръг на Примера дивисион, пише Mundo Deportivo. В 66-ата минута на сблъсъка на "Сантяго Бернабеу" крайният бранител влезе грубо в краката на Джеферсън Лерма, след което нарекъл колумбиеца "маймуна". Главният съдия Алехсандро Хосе Ернандес Ернандес веднага показа жълт картон на Карвахал, но не заради обидата, а за нарушението. Той не е описал в доклада ситуацията, което за момента спестява наказание на Карвахал.

Кралската футболна федерация обаче започва свое разследване и не е изключено бранителят да отнесе тежка санкция. Това ще е втори удар за Реал от началото на сезона, след като Кристиано Роналдо беше дисквалифициран за пет мача за бутане на съдията по време на победата с 3:1 над Барселона на "Камп Ноу". Санкцията на четирикратният носител на Златната топка изтече и той ще е на разположение на Зинедин Зидан за домакинството на Бетис в сряда.

Припомняме, че решението на Ернандес Ернандес да не изгони директно от игра Карвахал е второ много спорно в последно време. През миналия сезон той не зачете гол на Барселона в мача срещу Бетис, след като топката мина голлинията с поне половин метър. В крайна сметка срещата завърши 1:1, което помогна на Реал да спечели титлата с три точки аванс пред каталунците.