Рекорден награден фонд ще си разпределят участниците на US Open. Парите на последния турнир от Големия шлем за годината са увеличени с около 10,5 процента и достигнаха $42,3 млн. Това е с $4 млн. повече от 2015-а.

Възнагражденията за всеки един от кръговете се вдигат с поне 10 процента. Шампионите на сингъл при мъжете и при жените ще заработят по рекордните $3,3 млн. Загубилите на старта на основната схема имат гарантирани по $39 500 долара.

Шампионите на US Open получават най-сериозни финансови премии в сравнение с останалите три турнира от Големия шлем - $2,5 млн. на Откритото първенство на Австралия, $2 млн. на "Ролан Гарос" и $2,9 млн за "Уимбълдън".

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров направи добри мачове в навечерието на US Open и местните специалисти очакват от него добро представяне на кортовете в Ню Йорк.

Преди 12 месеца първата ни ракета се добра само до втория кръг, но сега влиза в състезанието в страхотна форма. Той е втори в т.нар. US Open Series, или турнирите, които предшестват битката от Големия шлем. В Торонто и Синсинати Гришо достигна съответно до четвъртфинал и полуфинал. Само Кей Нишикори има по-добро представяне от него в двата турнира, взети заедно.

"Димитров изживява нов възход и прераждане след трудния старт на годината и представлява една от най-големите скрити заплахи за фаворитите в неговата част на схемата. Там лидер е Анди Мъри, а другите подводни камъни са Доминик Тийм,

Александър Зверев и Кей Нишикори", написа "Стрейтс Таймс". Димитров стартира с мач срещу испанеца Иниго Сервантес, който е 74-и в света. Двубоят е тази вечер.