Ръководството на Ботев Пловдив успя да постигне договорка с Лудогорец за бившия си нападател Жоао Паоло. Бразилецът ще играе при жълто-черните като преотстъпен до края на сезона, пише "Тема спорт". Това е втората сделка за седмица по оста Коматево - Разград. Във вторник вечерта орлите привлякоха за 30 хиляди лева 28-годишния бек Цветомир Панов.

Жоао ще пристигне в Пловдив в събота. 30-годишният футболист обаче няма да направи повторния си дебют за тима още този кръг, защото в него те срещат... Лудогорец. От ръководството на орлите са настояли в контракта за наем да фигурира клауза, според която нападателят да не играе срещу тях. Така Паоло ще облече отново екипа на канарчетата в градското дерби срещу Локомотив Пловдив на 1 март, четвъртък.

Бразилският централен нападател бе част от Лудогорец само една календарна година. Той бе привлечен от Ботев в началото на 2017-а, като за правата му разградчани броиха 150 хиляди евро. При орлите обаче бразилецът не успя да се наложи и да се превърне в основен играч. По време на зимната пауза Димитър Димитров дори го извади от групата с картотекираните в УЕфА.

През пролетта на 2017-а Паоло изигра едва 6 мача за Лудогорец в елита, в които се разписа веднъж. През есента на сезон 2017/18 бе на терена в 14 срещи, в които отново вкара само един път. Престоят му на Коматево бе далеч по-успешен. В 19 срещи през 2016-а бразилецът реализира 12 попадения и бе водещ реализатор в групата - така и привлече погледа на Лудогорец.