Тодор Неделев продължава да приковава вниманието на много клубове по света и у нас. След като през последните месеци за подписа му се сбориха Лудогорец, ЦСКА и сръбският Партизан, сега неочакван „играч” е на път да измъкне техничаря от родния му Ботев. 

Става въпрос за египетския шампион Ал Ахли, който си е поставил сериозната задача да си осигури услугите на родния национал. Говорим за африкански гранд. Ал Ахли е рекордьор с 8 континентални титли, а в страната си е триумфирал 40 пъти, пише "Меридиан мач". 

Мениджъри на клуба кръжат вече около Неделев и се очаква да му отправят оферта, на която той трудно може да устои. Известно е, че Тодор Неделев се чувства добре засега само в Пловдив и не му понесе дисциплината в немския Майнц. 

В случая с Ал Ахли обаче клубът може да плати сериозна сума за него, част от която ще остане в касата на Ботев, а по-големият дял ще бъде компенсация за Майнц. Заплатата на Неделев със сигурност ще надхвърля няколко пъти настоящото му възнаграждение, което ще го накара да играе отново в чужбина. 

Ал Ахли има много сериозни амбиции, както и няколко качествени легионери в състава си, сред които нигерийският нападател Олувафеми Аджаи.