Треньорът ме наричаше гей в съблекалнята пред целия отбор, разказва пред “Найроби нюз” изгоненият от Славия Абуд Омар. Той бе обвинен в расизъм от президента Венцеслав Стефанов и уволнен дисциплинарно от отбора.

Редица европейски и африкански медии раздухаха скандала, като английската ВВС също публикува думи на кенийския национал. Абуд отговори на Стефанов, който го обвини, че симулира контузии, обижда съотборниците си и го прати да тренира с юношите.

“Всички тези проблеми почнаха преди три месеца, когато се контузих в мач на Славия. Изпитвах страхотни болки, но от клуба настояха, че всичко е наред и трябва да играя".

"Натъпкаха ме с болкоуспокояващи. Опитах да играя, но болката беше невероятна. Президентът ме обвини, че не искам да играя, защото договорът ми изтича”, разказва Омар пред “Найроби нюз”.

“Треньорът пък ми казваше, че съм прекалено мек. После не ме пусна на терена с обвинението, че не съм достатъчно мъж”, оплаква се Омар.

“Клубът плаща по 150 евро всеки месец за медицински застраховки и не мога да разбера защо отказаха да ме лекуват”, чуди се кениецът. 

Той отрече също така да е обиждал съотборниците си. “Езикът, който говоря, е този, който съм научил от съотборниците си. Както говорят те, така говоря и аз. Никого не съм обиждал”, обясни футболистът.