Треньорът на Берое Александър Томаш и клубното ръководство ще имат среща във вторник. На сбирката ще се направи анализ на представянето на отбора в изминалото първенство, като ще се обсъждат допуснатите грешки и ще се начертае стратегията за следващия шампионат. Основните теми ще бъдат селекцията и лятната подготовка. В трансферния списък на заралии попадат 6 нови попълнения, но тепърва ще стане ясно кои ще бъдат привлечените.

На срещата във вторник ще бъде взето решение и кои играчи ще се разделят с клуба. Карачанаков със сигурност няма да остане - той е под наем от полския Краковия, но през пролетта беше дълбока резерва и не попада в плановете на Томаш. По всяка вероятност клуба ще напусне и румънецът Негруц. Неговият сънародник Фърчулеску обаче може да остане. Наскоро крилото се възстанови от тежка контузия и се очаква да стартира лятна подготовка с отбора. Ако бързо се върне в добра кондиция, Фърчулеску има шансове да продължи да носи зеления екип и през следващия сезон. Преди травмата си той показваше добри изяви. Отдавна пък е известно, че левият бек Веселин Пенев ще сложи край на състезателната си кариера след края на сезона. Още обаче не е решено дали ще заеме пост в клуба, или ще стане треньор в школата.

Бъдещето на още трима играчи подлежи на дискусия. Заралии търсят попълнения в центъра и отляво на защитата, в халфовата линия, едно крило, както и централен нападател.

"Александър Томаш остава начело на Берое и през следващия сезон. Това изобщо не подлежи на съмнение и коментари", заяви спортният директор на клуба Валентин Грудев пред "Тема спорт".