Димитър Берба­тов ще има сери­озна роля в Берое, ако приеме офер­тата, която са му предоставили ста­розагорци. Алек­сандър Томаш ще разчита той да за­мени Мартин Рай­нов в центъра. Райнов отново е желан от Левски и може  да  поеме към „Герена" в близките дни. Са­мият Мартин разк­ри за това. 

Остава само „сините" и „зелените" да се договорят за неус­тойката. Халфът има договор до ля­тото и има право да подпише с гранда от столица­та още сега. От „Герена" обаче ще трябва да платят на Берое, ако искат да бъде на раз­положение на Ге­орги Дерменджиев още през пролет­та. Така неговото място ще бъде за­ето от Бербатов, който ще връзва играта на тима в средата на терена, пише "Меридиан мач".

За целта до него ще бъде Охене, който се завърна под Аязмото. Здравенякът ще трябва да върши черната работа и да бъде гръб на Бербо. Схемата с Бер­батов е била проб­вана по време на тренировките в Турция. Бербо пъ­тува заедно с Бе­рое до югоизточ­ната ни съседка, но не взе участие в контролите, които бяха изиграни там. Освен като иг­рач, Бербатов ще бъде и помощник на Александър То­маш.