Септември победи с 2:0 като гост Локомотив (Пловдив) в среща от 22-ия кръг на Първа лига. Домакините започнаха по-активно, притискайки съперника в неговото половина. Гостите се дръпнаха назад и разчитаха на контраатаки. В 10-ата минута Борис Галчев стреля от пряк свободен удар, но прави топката в аут. 

Три минути по-късно Димитър Илиен от "черно-белите" отправи удар, но вратарят на противника Янко Георгиев хвана топката. До спорна ситуация се стигна в 24-ата минута. Абделхаким Буна и Берсент Карагарен разиграха комбинация по фланга, последва центриране към Димитър Илиев, който стреля с глава. Янко Георгиев се разтегна и успя да избие коженото кълбо макар и трудно. Играчите, треньорите и феновете на Локомотив поискаха от съдията та отсъди гол с мотива, че топката беше преминала с целия си обем голлинията. Реферът прецени, че няма основание да го направи. 

Четири минути по-късно дузпа в полза на Септември след като Георги Русев стреля, а топката се удари в ръката на Стивън Езе. Зад коженото кълбо застана Асен Чандъров и се разписа за 0:1. 

В 33-ата минута Борис Галчев отправи неточен удар отдалеч. В края на полувремето Бирсент Карагерен се контузи и бе заменен от Момчил Цветанов. Секунди преди почивката Стивън Езе беше близо до изравняване, но отправи неточен удар с глава. 

Домакините опитаха натиск в началото на втората част. В 47-ата минута Момчил Цветанов падна в наказателното поле на гостите, но получи жълт картон от съдия Никола Попов за симулация. Две минути по-късно Кристофър Мандионго получи топката в полето на "черно-белите", но не стреля веднага и топката му бе избита. В 52-ата минута той излезе на чиста позиция, стреля но Мартин Луков изби топката. В 63-ата минута домакините поискаха дузпа, след като Момчил Цветанов падна в наказателното поле на съперника, но реферът не я отсъди. Пет минути по-късно Димитър Илиев отправи удар с глава, но Янко Георгиев изби в корнер. След последвалото центриране Асен Георгиев отправи удар към вратата на противника, но топката бе избита. "Черно-белите" продължиха да натискат, но така и не успяваха да стигнат до гол. В 71-ата минута Стивън Езе стреля неточно с глава.

Три минути по-късно вратарят на Септември парира изстрел на Асен Георгиев. Гостите разчитаха на контри и при една от тях в Кристофър Мандионго стреля, но Мартин Луков изби. В 86-ата минута Борис Галчев окончателно отчая домакините, разписвайки се за 0:2 с отличен диагонален удар. 

 

Локомотив (Пловдив) - Септември 0:2 

0:1 Асен Чандъров (29)
0:2 Борис Галчев (86)


Локомотив: Мартин Луков, Стивън Езе, Абделхаким Буна, Йосип Томашевич, Игор Банович, Янко Ангелов (56-Янко Ангелов), Бирсент Карагарен (38-Момчил Цветанов), Димитър Илиев, Асен Георгиев, Анте Аралица, Вилим Посинкович (63-Ален Ожболт).

Септември: Янко Георгиев, Борис Галчев, Александър Дюлгеров, Александър Башлиев, Асен Чандъров, Георги Русев (87-Иван Тилев), Дарко Глишик, Здравко Димитров, Кристофър Мандианго (79-Димитър Костадинов), Стилян Николов, Фабиано Алвеш (90-Иван Стоянов)