Спортният директор на Септември (София) Кристиян Добрев е бил главно действащо лице в скандал на турнир по минифутбол в столицата, съобщи днес Нова ТВ. Добрев и съотборниците му в любителски тим са били момчета от противниковия отбор в мач от Аматьорската лига по минифутбол, която провежда срещите си в жк Слатина.

За целият случай разказаха майката и братът на най-тежко пострадалото момче, който също е играл в мача, удрян е, но не толкова зле колкото брат му.
"Със счупване на носа е на две места, опериран е по спешност. Пребит е, бъбреци и има опасност от отлепване на ретината. Но няма как в момента да проверим дали се е стигнало до там, защото окото му е напълно затворено и много го боли, разказа майката на момчето Таня Христова.

Майката добави пред репортера на Нова ТВ, че е пуснала сигнал-жалба в полицията и от днес започват да привикват всички замесени, за да ги разпитват. "Дойдохме в сряда, 3-и април, за да играем този мач със съответния отбор. Всичко вървеше нормално, докато не започна да се изнервя мачът. Имаше реплики от типа затворете клетката след мача, ще ги убием. Започна налагане на тяхното мнение, а като не им отстъпиш те се правеха на мъже буквално. Те са възрастни хора, а нашият отбор е от момчета, но няма значение- те не спираха да се правят на мъже.

"Но след като бяхме изгонени аз и един човек от техния отбор. . .Той направи фаул срещу брат ми и след това казаха, че аз съм го бил уцелил с топката. Но това няма значение, той беше излязъл преди мене от терена. Петър Мирчев, 70 набор е, той ме посрещна на центъра с думите Ся ще те убия лайнар малък! И ме хвана за тениската, а аз го изблъсках. Връхлетяха целия отбор върху мен. Брат ми дойде да ми помогне и след това го пребиха и него, и мене. Най-дейни бяха Кристиян Добрев - той е изпълнителен директор на Септември, Руслан Недялков, Петър Мирчев и Пенчо, не му запомних фамилията. Те са най-дейни в цялата ситуация. Мен ме свалят в гръб и след това бият и брат ми. Не знам колко продължава, всичко става много бързо, продължи разказа си Кристиян Христов, брат на най-лошо пострадалото момче.

"По принцип имаме охрана, която няма как да реагира, защото всичко се развива много бързо. Имаме доста терени, на които се провеждат мачове съвместно. Във въпросната случка шестима колеги от АМФЛ са били на терена и по всякакъв начин се опитваха да разтърват биещите се, както се вижда на записа. Но в такова голямо стълкновение от хора много трудно може да се види точно какво се случва, заяви Илия Ангелов от АМФЛ, отговарящ за провеждането на мачовете.

"Като организация веднага взехме мерки за случилото се. Като наказанията ни са директно отборът на Гудфелоус, които участваха в боя, са отстранени, както и другият отбор ще понесе санкции, които още не сме определили. Но като цяло правилникът предвижда изключване от турнира.

"Говорих с доста свидетели- съдии, делегат всички си писаха доклади. Като цяло вината е обща. Млади момчета, надъхани, със самочувствие срещу големи мъже, също надъхани със самочувствие. Никой не прави компромис на другия и в крайна сметка се стига до такова нещо, за съжаление с неприятен край.