Още по темата

 

Тейнур Марем вече официално разтрогна с отбора на Славия, след като се разбра с ръководството двете страни да се разделят след мача със Септември. В този двубой "белите" имаха аванс в резултата, но в крайна сметка загубиха с 2:3.

Президентът на клуба Венци Стефанов взе решение да се раздели с няколко от играчите, а сред тях беше и бившият бранител на Дунав и Царско село.

В интервю пред Gol.bg Марем философски отбелязва, че на терена има 11 души, а не един и в крайна сметка не всичко може да зависи от един футболист.

Той е амбициран да остане в Първа лига и през следващия сезон, а предложения вече не липсват и за двата дни в които е свободен агент е получил няколко обаждания.

- Здравей Тейнур, каква е ситуацията около теб. В медийното пространство се заговори, че разтрогваш със Славия по решение на ръководството, но все още няма информация в техния сайт за това дали сте се разбрали и всичко е наред? 
- Здравейте и на вас. Да, вече съм свободен агент. Разбрахме се и разтрогнах договора си със Славия. Гледам само напред и искам да продължа да се развивам и да остана в Първа лига. По мое мнение това са нормални неща във футбола и няма абсолютно нищо драматично поне за мен. В живота все пак и раздялата съществува. Не бих казал, че ми е много приятно в ситуацията. На терена не е един човек, а цели единадесет и в крайна сметка няма как всичко да зависи от теб. Приех обаче да разтрогна договора си, макар че имах контракт за още две години.

- Оттук нататък какво следва за теб? Имаш ли някакви предложения. Все па минаха два или три дни, откакто стана ясно, че ти няма да играеш на стадиона в Овча Купел.
- Да, хубавото е, че изиграх доста мачове като титуляр в Славия и има отбори, които са оценили представянето ми. Още преди два дни получих няколко обаждания. Става въпрос и за отбори в Първа лига, и за отбори от Втора лига. Искам за момента да запазя имената им в тайна. Силно се надявам ако мога да остана тук в София, тъй като имам две деца и те вече започнаха да свикват с обстановката в столицата. Колкото и нескромно да звучи, аз си знам качествата и при всички положения няма да падна по-надолу от Славия.

- Няма как да не те попитам и за всички тези слухове за уговорки в мачовете срещу Дунав и Септември. Има разни спекулации и прочие. Теб лично някой търсил ли те е за нещо, макар че едва ли би казал пред журналисти такива неща. С една дума искам да те питам – тези мачове играха ли се наистина?
- Мен лично никой не ме е търсил за подобни неща. За мен това са глупости и аз никога не бих си омърсил името по този начин. Никога не съм участвал в каквито и да е уговорки и никога няма да участвам. Истината е, че и в двата мача отборът имаше тотален малшанс. Срещу Дунав не приличахме на себе си, това бе най-слабия ни мач от началото на сезона. Случват се и такива неща, знаете. А и русенци в момента не са никак лош противник. Срещу Септември може би имаше подценяване от страна на нашия отбор, след като поведохме в резултата. Искам да отбележа също, че е нормално и Славия да губи, все пак отборът е горе-долу на едно ниво с тези два тима срещу които игра. В състава играят много млади момчета, на които им трябва повече опит. При младите знаете как е. Един мач са на ниво, един мач са колебливи. Има го това непостоянство. 

- И искам да ти задам последен въпрос. Как се стигна до преминаването ти на Овча Купел. За някои бе изненадващо, тъй като преди това се говореше, че си бил едва ли не освободен от Царско село. Каква е истината?
- В това няма нищо вярно. Аз исках да си тръгна от Царско село отдавна, но първоначално нямаше как това да се случи. След като се отдаде възможност ръководството ми даде зелена светлина. Не съм бил освобождаван, аз са поисках да напусна. От Славия ми се обадиха веднага, но честно казано имах и две доста по-добри оферти от тази на Славия. Не искам да изпадам в подробности и не съжалявам за избора ми, но според мен не е правилно цял месец преди края на първенството да те освобождават. Тези неща не се правят така.

Интервю на Gol.bg