Александър Дюлгеров е второто ново име в селекцията на Етър ВТ за предстоящия трети пореден сезон в елита. Игралият в ЦСКА бранител подписа днес двегодишен договор с "виолетовите", след като премина медицински прегледи.

Дюлгеров е роден на 19 април 1990 г. в Благоевград. Играе като десен бек и централен защитник, висок е 184 см, тежи 73 кг. Започва кариерата си в родния Пирин, където дебютира през 2009 г., след което е закупен от ЦСКА, но е преотстъпен на Монтана. После става титуляр в Локомотив (Сф), с който през 2012/2013 г. записва 38 мача и 2 гола. Първото му попадение в елита е срещу Етър.

След това кариерата му преминава през Славия, румънския Конкордия (Кяжна) и отново родния Пирин. През 2016/2018 г. е част от първия отбор на ЦСКА-София, с който има 46 мача и 1 гол. През зимната пауза премина в Септември (Сф), но тимът изпадна от елита. Общо в професионалната си кариера има над 170 мача за първенство.

Сашо Дюлгеров още днес ще се включи в тренировките на лагера в Елена, като вероятно ще облече виолетовия екип още в следващата контрола. "Болярите" срещат утре Ботев (Гълъбово), като мачът е от 18 ч. в Елена. До момента етърци записаха победа с 2:1 над Дунав 2010 (Русе) и равенство 1:1 със Спартак-Плевен.

"Изчаквах вариант за чужбина, но в крайна сметка се стигна до идването ми в Етър. Играли сме доста срещу тях, винаги ми е бил от симпатичните отбори, които просто виждам, че практикуват хубав футбол. Познавам доста от момчетата, с които съм играл и в ЦСКА, и в Пирин. Надявам се да се сработим и да показваме добри резултати, бяха първите думи на новото попълнение на великотърновци.

"Етър има верни фенове, което ме радва. В последния ми клуб Септември имаше спокойствие, но пък няма ли го адреналинът, който създават феновете, просто не е същото. За мен е много радостно, че тук има страхотни фенове, които се надявам да ги радваме.

Смятам, че съм в добра форма, треньорският щаб ще прецени. Веднага тръгвам за лагера в Елена и започвам интензивна подготовка. Надявам се до началото на първенството да съм напълно готов.

Десният бек ми е титулярната позиция, но още преди доста години в Локо (Сф) се наложи да заместя централните защитници и после изиграх 20 мача на този пост. Оттам-нататък всеки знаеше, че мога да играя където се налага в защитата.

Надявам се да надградим миналия сезон, който беше доста успешен. Стигнаха до бараж за Лига Европа, който загубиха, но според мен играха доста добре, особено първото полувреме. Така че щом трябва да надграждаме, защо пък не Лига Европа?, каза още Дюлгеров.