Селекцията във втородивизионния Пирин продължава с пълна сила. Сега на дневен ред е привличането на голмайстора на Левски Станислав Костов. От Благоевград следят ситуацията с нападателя на "Герена" и са готови веднага да му предложат договор, ако той се раздели със "сините", информира "Гонг".

Оставането на Костов в Левски е под въпрос, въпреки че има договор с клуба до 2022 г. Предстои му важен разговор с треньора Георги Тодоров, след който ще се изясни бъдещето му.
 
28-годишният футболист е юноша на Пирин и в Благоевград са сигурни, че той ще приеме тяхната оферта, ако се стигне до раздяла със "сините". Костов натрупа много опит в българския елит - има над 200 мача с ЦСКА, Ботев Пловдив, Берое и Левски и затова е силно желан от родния си клуб.
 
Перлата в лятната селекция на "орлетата" безспорно е  Николай Бодуров, който ще взима рекордна за Втора лига заплата от 7 000 лв. От Пирин признаха, че искат да привлекат и Станислав Манолев, чийто договор с Лудогорец изтича.  Разговори бяха водени и със Светослав Дяков, но той предпочете да преподпише с шампионите от Разград.