В последните двадесет години Висшата лига на Англия, наречена още Премиершип, има свой хегемон - Манчестър Юнайтед

От създаването на Висшата Лига "червените дяволи" се превръщат в основен фаворит да свалят Ливърпул от трона. Тогава "мърсисайдум" имат осемнайсет титли и са далеч пред другите отбори. Тимът от Олд Трафорд тогава има едва седем титли.

Още през първия сезон Юнайтед печели титлата. Горе-долу по същото време купува един французин от кръвния враг Лийдс Юнайтед, а именно Ерик Кантона. Той бързо се превръща в любимец на феновете и един от най-добрите футболисти.

През 1994 година в един мач между Ливърпул и Манчестър Юнайтед на Анфийлд фенове на домакините опъват голям плакат с думите:"Вземете своя Кантона и се върнете, когато спечелите 18".

Двадесет години по късно"Червените Дяволи"са абсолютен хегемон във Висшата лига и имат деветнайсет титли на страната, задминавайки Ливърпул. От създаването на Премиер лигата най-титулованият британски отбор не е завършвал на по-ниска от третата позиция.

Освен това червената армия на сър Алекс Фъргюсън има най-много спечелени купи на Англия или така наречената ФА Къп 11.

И през всичките тези години Манчестър Юнайтед е воден от само един треньор, който е на поста от 1986 година - Алекс Фъргюсън.

През годините той е признат от цял свят за най-добрият в своята професия. Получава много звания - сър, лорд, доктор и др. Този велик човек и треньор детронира мърсисайдския Ливърпул от трона на Висшата лига и качи там Манчестър Юнайтед.

През годините хегемонът на английския футбол става известен с още едно прозвище - "Кралете на обратите". Именно характерът на отбора да не губи надежда до последните секунди на своите двубои му донася някои спиращи дъха обрати и важни точки, спечелени в последните минути на мачовете им.

През тази година"Червените дяволи" отново са фаворит за спечелването на титлата,която би била рекордна двадесета.

Манчестър Юнайтед е спечелил много фенове през годините и заслужено получават прозвището "Кралете на Висшата лига".