През 2003 г. започна ерата "Абрамович". Тази ера обаче не беше само за Челси, а за целия футболен свят.

Той започна да налива пари в отбора за трансфери. Купи големи имена, някой сполучливи, други не толкова. Даваше десетки милиони без да му пука, нали е милиардер?

От тогава започнаха да се вдигат главоломно цените на играчите. Ако по онова време преди ерата "Абрамович", Бейл е струвал 10-15 милиона британски лири сега за него се дават десет пъти по-високи суми. Това не е нито нормално, нито спортсменско. За онзи период заплата от сорта на 50-60 хиляди седмично бе огромна, а в момента някой клоуни плачат, защото 250 хиляди са им малко. Визирам именно Уейн Рууни.

Абрамович вдигна цената на Димитър Бербатов главоломно. Тотнъм щяха да сведат глави и на 15-20 милиона, но надцакването на "Червените дяволи" с Абрамович не спираше докато Юнайтед не извади въпросните 30 милиона 750 хиляди паунда.

Благодарение на руския мафиот със скъпо хоби традиционни отбори като Портсмут, Блекбърн, КПР, Нотингам Форест, Лийдс напуснаха Премиершип. Да, някои отбори успяха да се върнат, но финансовите възможности не им позволяваха да задържат звездите си или да добавят нещо ново към съставите си. Всичко това е благодарение на г-н Абрамович, Шейх Мансур и т.н.

Бейл - 100 милиона. Когато прочета някое заглавие от сорта на "Реал вади 100 милиона за Бейл" се хващам за главата. Космически трансферни цени, заплати и пр. Насълзяват ми се очите като се сетя за добрите стари времена, когато почти всеки можеше да се конкурира с почти всеки и желанието на футболиста е на първо място.

Футболът се превръща в една голяма пералня за пари. Никой футболист не гледа емблемата на отбора, а гледа колко пари ще е заплатата. Това нещо не е нормално и не трябва да е така.
Отбор като Саутхямптън извади от школата си големи имена. Визирам Уолкът, Чембърлейн, Бейл.

Защо този отбор със страхотна школа, от която излизат невероятни таланти, да не се бори за топ 4, например, а трябва Сити с парите да се бори? Няма ли справедливост в това отношение? Отбор, който е вложил много в школата си и с много труд са извадили страхотни футболисти да се бори за оцеляване, а Сити от средняшки отбор за 2-3 години взеха титлата защото Мансур се чуди кво да си прави парите.

За мен това не е нормално и трябва колкото се може по-бързо да се въведе финансовия феърплей. Ако пък вече е въведен, жалко! Футболът е страст, красота ... той е не просто начин на живот, ами всичко за някои хора. Не трябва да се позволяват подобни неща.