Отборът на “Репсол Хонда” продължава с доминацията си и този уикенд след като пилотите Дани Педроса и Кейси Стонър дадоха най-добрите времена в свободните тренировки преди неделната надпревара за Голямата награда на Испания – втори кръг от шампионата в Мото ГП.

На пистата “Херес” Кейси Стонър бе недостижим в първата сесия, спирайки хронометрите на 1:39.55 мин. – най-доброто време за момента, а в следобедната тренировка неговият съотборник – Дани Педроса бе най-бърз с време от 1:40.101 мин.

Показателното в днешния ден обаче бе значително по-доброто представяне на 7-кратния световен шампион Валентино Роси, който съответно даде трето и пето време в двете сесии, като от тима от “Дукати” значително са подобрили настройките на машината и изоставането на италианеца бе в рамките на половин секунда.

Имайки предвид, че “Доктора” е най-успешният пилот на това трасе със своите осем победи, шест от които в кралския клас, можем със сигурност да очакваме вълнуващо състезание в неделя, в което победителят да се реши след последния завой.

Андреа Довициозо имаше огромен късмет днес по време на първата тренировка, след като зрелищно излетя от трасето и се заби в предпазната ограда, но за щастие остана невредим и дори успя да завърти няколко обиколки преди края на тренировката.

Класиране след I свободна тренировка:

  пилот отбор   време
1. Кейси Стонър Репсол/Хонда 1:39.551
2. Дани Педроса Репсол/Хонда  + 0.028
3. Валентино Роси Дукати  + 0.526
4. Марко Симончели Хонда/Гресини  + 0.625
5. Хорхе Лоренцо Ямаха  + 0.869
6. Андреа Довициозо Репсол/Хонда  + 0.878
7. Бен Спийс Ямаха  + 1.336
8. Колин Едуардс Ямаха Тех 3  + 1.512
9. Ранди Де Пюне Прамак  + 1.513
10. Ники Хейдън Дукати  + 1.682