Лидерката в световната ранглиста и поставена под номер 1 в основната схема Каролине Возняцки изненадващо отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис – Ролан Гарос и така се прости с амбициите си за първа титла от Големия шлем.

Както във всички срещи до момента датчанката отново заложи на изключително защитна игра, но този път срещу нея бе перфектната Даниела Хантухова и само след час и 13 минути игра словачката стигна до впечатляваща победа с 6/1, 6/3.

Този на пръв поглед изненадващ развой на днешния сблъсък наля допълнителна вода в мелницата на мнозина специалисти, които от доста време насам изказват красноречиво мнението си, че схемата на точкуване на WTA не е обективна и че датчанката не заслужава да оглавява класацията.

От друга страна пък Хантухова изигра един брилянтен мач, като напомни за най-добрите си години, с агресивната си игра и непрестанните атаки и ако успее да поддържа това ниво на представяне и в следващите си двубои, то със сигурност може да се надява на нещо запомнящо се в Париж.

Краят на своето участие във френската столица днес сложи и миналогодишната финалистка Саманта Стоусър, която не успя да се пребори с екзекуторката на нашата Цвети Пиронкова – Хисела Дулко и допусна загуба с 1:2 сета – 4/6, 6/1, 3/6.

Ето и всички резултати:

III кръг:
 /жени/
Марион Бартоли 3 6 6
Юлия Гьоргес 6 2 4
Франческа Скиавоне 6 1
Пън Шуей 3 2  R
Светлана Кузнецова 6 6
Ребека Марино 0 4
Вера Звонарьова 6 6
Ан. Радионова 2 3
Йелена Янкович 6 6
Бетани Матек 2 2