Бранителят на лондонския Арсенал Йохан Джору призна, че отборът трябва да подсили защитата си, макар че това ще застраши мястото му в титулярния състав.

През вече изминалия сезон "Топчиите" допуснаха изключително много грешки отбрана и това бе една от основните причини отборът да завърши без трофей.

Арсен Венгер искаше до последно да привлече бранителя на Блекбърн Фил Джоунс, но последният бе уреден за Манчестър Юнайтед.

Към момента иначе е ясно, че французинът действа по трансферите на Кристофър Самба от Блекбърн Роувърс и Гари Кейхил от Болтън.

Въпреки, че се очаква на "Емиратс" да акостират нови бранители, Джору е решен на всичко, за да се бори за мястото си в титулярния състав.

"Чух, че сме искали футболист, който вече е договорен за Манчестър Юнайтед", коментира швейцарският национал пред таблоида "Сън", визирайки Фил Джоунс.

"Мисля, че наистина ни трябват защитници и трябва да се подсилим в тази област. Ние сме голям клуб и имаме нужда да укрепим някои от зоните. Колкото до мен, не съм притеснен от конкуренцията. Готов съм да се боря за мястото ми в титулярния състав със зъби и нокти", добави бранителят.

"Аз лично смятам, че конкуренцията те прави по-добър. За да постигаш успехи, трябва конкуренцията да бъде много по-голяма. Хубаво е, че Арсенал иска да влага средства в нови футболисти. Това наистина ме радва", каза още той.

Очаква се на "Емиратс" да акостират не само бранители, а и офанзивни футболисти.

В последно време се говори, че Арсенал проявява сериозен интерес към звездата на френския шампион Лил Жервиньо.

Той е оценяван на 10 милиона паунда и направи страхотен сезон в Лига 1 през вече изминалата кампания.

"Следях френското първенство и смятам, че Жервиньо е страхотен футболист", призна Джору.

"Той може да играе като нападател и крило, универсалността му ще бъде много полезна за нашия отбор. Наистина е един много класен играч", отбеляза още той.

Швейцарецът не пропусна да отбележи в края на интервюто си, че се надява Самир Насри и Сеск Фабрегас да останат в клуба.