Треньорът на кипърския Анортозис - Станимир Стоилов разкри, че в плановете му за селекция, освен асът на ЦСКА - Маркиньос, не влизат друго играчи от родното първенство.

"Искам да взема Маркиньос в моя отбор, защото много харесвам неговите качества. Говорих с ръководството и те ми обещаха, че ще започнат преговори за неговото привличане".

"Сега вече всичко е в техни ръце. Въпрос на преговори между двата клуба е дали ще се стигне до сделка. Аз не съм разговарял с никой от ЦСКА".

"Моята работа е да тренирам футболистите и да казвам на ръководството къде имам нужда от подсилване на състава и евентуално кой играч би ни свършил работа", разясни хасковският специалист.


"Нашето желание е да привлечем Маркиньос под наем за една година и след това, ако той се докаже и в Кипър, евентуално да го закупим. Но от "А" група освен него не искам други състезатели. Дори и от Левски", каза още Мъри.


Единият от собствениците на столичния гранд ЦСКА - Иво Иванов потвърди новината, че "армейците" подготвят продажбата на звездата Маркиньос, въпреки, че наставникът на червените Милен Радуканов не иска да се разделя с бразилския си плеймейкър.


"Кипърците искат да вземат Маркиньос под наем за една година с опция за закупуване след това, ако той се представи добре. Нас обаче този вариант не ни устройва и не искам да преотсъпваме играча си".

"Готови сме само да го продадем. Така, че ако Анортозис извади добра оферта, можем да преговаряме за сделка", заяви шефът на 31-кратните шампиони.