Мениджърът на Наполи Валтер Мадзари разкритикува футболистите на тима заради плахата им игра във вчерашното дерби срещу Милан.

Неаполитанците спечелиха с 3:1 след хеттрик на Единсон Кавани, но трябваше да обръщат резултата, понеже Акуилани откри за "росонерите" в 12-тата минута.

"Ако трябва да съм честен, не ми хареса представянето ни срещу Милан. Не можем да си позволим да играем така, както го направихме в първите десет минути от срещата", каза Мадзари на пресконференцията след мача.

Наставникът на южняците смята, че отборът му е показал повече респект пред шампиона на Италия, отколкото е било необходимо.

"Трябва да променим поведението си срещу така наречените големи клубове. Разбира се, ние не можем да не отчетем, че излизаме срещу един от най-добрите състави в момента, но можехме да причиним на Милан повече неприятности с правилното отношение", допълни Мадзари, цитиран от Goal.com.

Наполи има пълен актив от точки в Серия А и заема първото място заради по-добрата си голова разлика. Останалите отбори в челото са Ювентус, Удинезе и Каляри.

Следващият мач на Наполи е в сряда от 21:45. В междинен кръг от италианския шампионат неаполитанците гостуват на Киево.