Мениджърът на Милан Масимилиано Алегри похвали отбора за победата над Чезена с 1:0, но предупреди, че ще иска повече концентрация пред гола в следващите срещи.

"Росонерите" успяха да постигнат първи успех в новото издание на италианския шампионат въпреки кризата от травми, която е налегнала тима. Единственото попадение в мача отбеляза капитанът Кларънс Зеедорф.

"Зеедорф игра страхотно, но за съжаление вече е на 35 години и не можем да разчитаме на него във всички двубои. Май трябва да го клонираме", пошегува се Алегри, цитиран от Goal.com.

Наставникът похвали и други футболисти на "росонерите", но и порица неспособността на играчите да вкарват създадените от тях положения.

"Антонио Касано направи силен мач. Стефан Ел Шаарави обаче се нуждае от време и пространство, за да расте. Той беше по-малко остър отколкото в сряда, но не е лесно да играеш на "Сан Сиро" на неговата възраст. Отново по отношение на срещата, можехме да решим изхода й много по-рано. Пропиляхме няколко чисти положения в края и Чезена имаше шанс да изравни", каза Алегри.

В сряда Милан посреща чешкия Виктория (Пилзен) в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата започва в 21:45 часа българско време.