Шампионът от миналата година Рафаел Надал продължава успешно защита на титлата си от международния тенис турнир на твърда настилка в Токио с общ награден фонд 1 214 500 долара.

В среща от четвъртфиналната фаза на надпреварата в японската столица испанецът постигна чиста победа над Сантяго Хиралдо (Кол), в отделните части 7/6, 6/3.

Въпреки на пръв поглед убедителния резултат двубоят бе сравнително равностоен, като в дълги моменти колумбиецът игра изключително смело и демонстрира агресивен стил на игра, който постави под напрежение световния номер 2.

Първата част премина без пробиви, като тук трябва да отбележим, че “Ел Торо” пропусна два брейкбола, но в последвалия тайбрек опитът му си каза думата и след 8:6 той измъкна сета.

В началото на втората част испанецът поведе с 2/0, но в третия гейм Хиралдо стигна до пробив, за да загуби веднага след това отново подаването си, което в крайна сметка се оказа решаващо за изхода на сблъсъка.

Така в опит за втора поредна година да попадне в директния сблъсък за трофея Рафаел Надал ще се изправи срещу Марди Фиш, който по-рано днес постигна трудна победа над Бърнард Томич с 2:1 сета.

Статистиката от двубоя:

Надал

Хиралдо

69

1-ви сервис %

62

5

Асове

2

0

Двойни грешки

0

 2/4

Възможности за пробив

 1/4

 77/136

Общо спечелени точки

 59/136

 

Времетраене: 2.03 ч.