Дерън Уилямс отбеляза 11 точки и направи 5 асистенции в дебюта си за Бешикташ в турското първенство. Двукратният участник в Мача на Звездите помогна за победата над Бандърма със 107:69 на старта на шампионата.

Гардът на Ню Джърси Нетс е една от най-големите звезди от НБА, които подписаха с чужди отбори, докато трае локаутът в Лигата, като направи това още през лятото, явно виждайки накъде отиват нещата.

Друг играч от Асоциацията – турският център Семих Ерден, който мина през Бостън и Кливланд, помогна с 13 точки и 8 борби за убедителния триумф.

В двубоя обаче, изпъкнаха други американци. Марселъс Кемп отбеляза 27 точки за победата и бе избран за най-полезен играч на кръга. Гардът реализира 66% от изстрелите си за 2 точки и добави три тройки от 6 опита.

Дейвид Хоукинс реализира още 22 точки и определено Бешикташ впечатли с представянето си и показа, че има големи амбиции през сезона.

Иначе в кръга нямаше изненади, като фаворити спечелиха мачовете си. Тюрк Телеком, Анадолу Ефес, Фенербахче Юлкер и Галатасарай постигнаха убедителни победи и битката между тези тимове в първенството се очаква с огромен интерес.

Българинът Иван Лилов вкара 2 точки, но неговия Одрин падна от Галатасарай със 71:98.