Бившият футболист и спортен директор на Левски Даниел Боримиров смята, че "сините" трябва да се възползват от създалата се ситуация в ЦСКА и да ударят своя съперник във вечното дерби.

"Очак­вам едно истинско дерби. Левски трябва да използва това, което се случва на стадион "Българска армия" в последните дни в своя полза", каза Боримиров пред вестник "Тема спорт".

"Смятам, че ситуацията в ЦСКА е подходяща за "сините". В това дерби моментната форма няма значение. Най-важна е мотивацията и това футболистите да пока­жат максимума на възмож­ностите си."

"Мисля, че исто­рията също го показва. Ще победи отборът, който се раздаде докрай. Според мен това ще е Левски. Не знам защо на "Герена" са решили да се скрият така преди дербито. Не съм тол­кова навътре в клуба."

"Един­ственото обяснение, което имам, е, че отиграват зауче­ни положения за мача. В петък ще бъда на трибуни­те и ще гледам на живо срещата. Не съм привърженик и ще присъствам по професио­нални задължения."

"Имам взаи­моотношения с чужди клубо­ве, на които докладвам за футболисти. Във футбола съм от 23 години. Така си изкарвам хляба и никой не може да ми отнеме правото да работя", завърши Даниел Боримиров.