В Ред Бул останаха изненадани от факта, че Себастиан Фетел успя да се добере до финала на Гран При на Бразилия.

Германецът получи проблеми със скоростната кутия още в началото и трябваше да отстъпи първото си място на Марк Уебър. След това обаче с по-консервативно каране той приключи на втора позиция.

В един момент той заяви, че се чувства като Айртон Сена, който през 1991 при подобни обстоятелства успя да докара колата до финала.

“В петата обиколка видяхме, че нивата на маслото в скоростната кутия на Себ започва да пада. Смятахме, че той ще издържи до средата на дистанцията, но след няколко обиколки ситуацията се стабилизира. Информирахме го за ситуацията и той трябваше да промени карането си, за да намали рисковете”, обясни Кристиан Хорнер.

“Когато Марк го настигна Себ каза, че ще го пусне и точно това стана. След това продължихме да следим ситуацията, но той определено поддържаше много добро темпо. В края нивото на маслото пак започна да пада и трябваше да се опитаме да останем пред Фернандо и Дженсън. Така или иначе не бяхме сигурни, че ще стигне до финала, но той се справи страхотно”, добави той.

Хорнер категорично отрече твърденията, че отборът е режисирал това, за да може Марк Уебър да завърши първи и така да заеме 3-ото място в крайното класиране. Триумфът позволи на австралиеца да изпревари с точка Алонсо.  

“Всеки, който е слушал комуникацията с него и е наблюдавал случващото се в бокса ще види, че всичко бе напълно естествено. Разбира се хората винаги ще имат своите теории, но аз определено не зная как Себ успя да завърши. Победата на Марк бе напълно заслужена”, обяви категорично Хорнер.