Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Том Клевърли изрази разочарованието си, че не успя да играе за националния отбор на Англия срещу Холандия, заради контузия.

Първоначално халфът бе в сметките на Стюърт Пиърс, но бе принуден да пропусне мача, след като получи поредната си травма през този сезон.

Въпреки това обаче талантливият футболист е на мнение, че все още има време да пробие в състава и да си спечели място на Евро 2012.

От началото на сезона до момента Клевърли няма никакъв късмет с контузиите, но се надява, че ще започне ново начало и няма да бъде извън терените толкова често.

22-годишният футболист е оптимист за международната си кариера, въпреки че пропусна приятелския мач с Холандия, който англичаните загубиха с 2:3, заради травма в левия глезен.

"Ако Юнайтед направи добра серия в Лига Европа, ще имам да изиграя още близо 20 мача през този сезон", заяви футболистът, цитиран от "Сън".

"Надявам се, че ще играя, тъй като по този начин е възможно да намеря добрата си форма, в която бях в началото на сезона", добави той.

"Гледах мача с Холандия, бях си у дома по това време. Това е наистина голямо разочарование, че загубихме. Останах още по-разочарован, защото знаех, че мога да бъда там и да помогна. Това нещо обаче ме прави по-решителен. За мен ще бъде удоволствие да играя за Англия на Евро 2012, ще бъда много горд и ако получа шанс да представлявам Великобритания на Олимпиадата", завърши Клевърли.