Стражът на Манчестър Юнайтед Давид Де Хеа иска неистово отборът му да подпечата титлата си в дома на градския съперник Манчестър Сити - "Етихад Стейдиъм".

"Червените дяволи" имат преднина от 5 точки пред своя преследвач и се очаква двата тима да се изправят един срещу друг в края на месеца в голямото манчестърско дерби.

При положителен резултат - равенство или победа, Юнайтед ще има възможност да подпечата титлата си на стадиона на Сити, а точно това е целта на отбора на сър Алекс.

"Мисля, че титлата е в наши ръце", заяви Де Хеа, който пристигна в отбора през летния трансферен прозорец от испанския Атлетико Мадрид.

"Пет точки преднина е наистина доста добро нещо. Дербито обаче ще бъде от ключово значение за нас", добави испанският страж, цитиран от "Мирър".

"Искаме да спечелим срещу Сити насред "Етихад Стейдиъм" и да отпразнуваме спечелването на титлата", каза още той.

"Последните мачове бяха наистина трудни. След загубата от Уигън обаче не искаме да имаме повече проблеми", отбеляза младокът.

Де Хеа не пропусна да коментира и своето мнение за 1/2-финалните мачове от Шапионската лига между Челси и Барселона.

Талантливият страж е на мнение, че е мисия невъзможна "Сините" от английската столица да елиминират испанския шампион и да се класират за финала на надпреварата.

Испанецът знае доста за Барса и има опит в сблъсъците срещу "Каталунците" срещу които се е изправял с екипа на Атлетико Мадрид.

"Челси е силен отбор, но според мен е мисия невъзможна да елиминира Барселона от турнира", каза испанецът.

"Ако Барса играе на ниво, всеки знае, че отборът на Гуардиола ще спечели в Лондон и ще се класира на финала"

"Фернандо Торес пък играе под твърде голям натиск, а това не е добре за нито един футболист", завърши стражът на Манчестър Юнайтед.

Тепърва се очаква да се види, дали желанието на Де Хеа ще успее да стане факт и дали наистина Юнайтед ще триумфира с титлата след дербито.