Звездата на Орландо Меджик Дуайт Хауърд ще бъде опериран, потвърди самият той, а и от отбора му.

Центърът страда от херния и в крайна сметка взе решение да легне под ножа. Това означава, че той пропуска плейофите през този сезон, а няма да играе и на Олимпийските игри в Лондон през лятото.

“Опитах се да играя, въпреки болката, но нещата се влошиха” обясни Хауърд пред ESPN. “Много по-добре е операцията да бъде извършена рано, отколкото късно” добави генералния мениджър на Орландо Отис Смит.

Очакванията са след около 4 месеца той да бъде възстановен и да започне нормални тренировки преди началото на следващия сезон.

Липсата на Хауърд ще донесе известни проблеми на националния тим, който е фаворит №1 за златото на Олимпиадата. 12-те играчи в него трябва да бъдат обявени на 18 юни, а въпросът е кой ще играе като център, след като Ламаркъс Олдридж от Портланд също бе опериран.

Баскетболистът регистрира по 20,6 точки и 14,5 борби през този сезон, който обаче бе изпълнен с неприятности, заради колебанието му дали да остане при Меджик или не. В крайна сметка това стана, но Орландо е едва 6-и в конференцията и без най-добрия си играч със сигурност няма да се представи добре в елиминациите.