След като си подаде оставката от Левски, Георги Иванов-Гонзо се покри, но до снощи. Бившият треньор и спортен директор на сините даде скандално интервю пред Крум Савов.

"Не съм обиден и сърдит на никого. Не дърпам конци в Левски, не нареждам на никого нищо. Ако някой от самия клуб иска да му дам съвет и да му помогна, никога не бих отказал", започна Гонзо.

Иванов заяви, че си е тръгнал от "Герена" по своя воля, без някой да го е гонил.

"Държа си на добрите отношения с всички на "Герена". Можех да изчезна на няколко пъти, но не го направих. И не съм напуснал, заради заеми към и от Левски. Това бяха някакви скалъпени истории от медиите", разясни Иванов.

Докато бе в Левски, особено последните месеци, той бе многократно нападан от легендата Наско Сираков.

"Атаките на Наско са несериозни - на 50 години и по Фейсбук. Не е реално това. Не съм си тръгнал заради това. В никакъв случай. Не мога да кажа дали Батков е искал Сираков да се върне. Не е възможно да искаш да върнеш някой, който 3-4 години не е спирал да те критикува. Наско е дал много, но в последните години много озлобя срещу целия клуб", коментира Гонзо.

Той разкри, че докато със Станимир Стоилов са били начело на националния отбор, са му се обаждали журналисти с молба да ги критикува.

"Въпреки, че нищо не бяха свършили и бяха тотален провал, аз не казах нищо лошо. Не се снимах с яйца във Фейсбук и не се пишех много важен. Най-лошото е когато някой си тръгне от дадено място, да започне да хули. Защо не хулиш като си вътре? Всички се мислят за легенди, а като се махнат става страшно", продължи Иванов.

Той разкри и как са протекли последните преговори с Мъри. "Той постави такива условия, които в дадения момент не бяха приемливи за Левски. По-добрият вариант бях аз, а не да дойде някой, който е гледал отбора само по телевизията".

"Мъри съм го канил два пъти. Единият път беше заради парите от Батков. Самият Тодор казваше, че Станимир няма да получава пари. Аз ли да си извадя 100 000 лева да му дам? И трите пъти, в които канихме Мъри, той поставяше неизпълними условия и ние излизахме лошите".

"Мъри никога не е бил първи избор. Такъв го направиха медиите. Беше свободен и феновете натискаха за него. А не, че беше най-добрия вариант".

Иванов похвали новия шампион от Разград. "В Лудогорец направиха стадион, база, всичко. Това бе единственият отбор, който бе постоянен във всички мачове. Само адмирации за тези хора. Показаха на цяла България как трябва да се работи и заслужено станаха шампиони".

Накрая той посъветва ръководните фактори на "Герена" да подсигурят нужното спокойствие за работа на новия треньор Илиан Илиев.

"Илиан има много опит и не вярвам да изпитва затруднения при нас. Трябва да му се осигури спокойствие, за да си прокара идеите, а не след първия провал в Лига Европа да си тръгне. Поне до 2015-а да му се даде време, за да направи нещо".

"Илиев не дойде, когато аз бях начело, защото поиска някакви 10 допълнителни дни, за да обмисли предложението и може би точно с това ме ядоса. Но никога не съм имал проблем с него. Напротив - той е чудесен специалист".

"Имам планове и интересни идеи за своето бъдеще, оставам във футбола, но в близките години - не в Левски".