Хауърд Уеб ще бъде съдия на един от най-интересните двубои от втория кръг на груповата фаза на Евро 2012 между отборите на Италия и Хърватия, коментира електронното издание Football-Italia.net.

В първия кръг от груповия етап на надпреварата англичанинът свири мача между Русия и Чехия, завършил с успех 4:1 за "сборная".

Интересен факт е, че реферът на последната (и засега единствена) среща между италианците и хърватите на голям футболен форум също беше от Англия.

На Световното първенство в Япония и Южна Корея през 2002-ра година Греъм Пол ръководи сблъсъка от група G, спечелен с 2:1 от Хърватия.

Тогава "скуадра адзура" поведе с гол на Кристиян Виери, но възпитаниците на Мирко Йозич успяха да обърнат с попадения на Ивица Олич и Милан Рапаич.

Въпреки победата си обаче Хърватия, която по онова време беше трета в света, отпадна от турнира заради загуби от Мексико и Еквадор.

От състезателите, които взеха участие в онзи особено паметен за хърватите мач, единствените, които почти сигурно ще играят и в срещата на Градския стадион в Познан, са двамата вратари – Джанлуиджи Буфон и Стипе Плетикоса, като минути може да запише и опитният бранител на Хърватия Йосип Шимунич. Защитникът на Динамо Загреб също беше на терена по време на двубоя през 2002-ра година.