Легендарният италиански треньор Марчело Липи постави под съмнение честността на тимовете на Испания и Хърватия преди утрешните решителни срещи от група С на Евро 2012.

Ако "ла фурия роха" и "шахматистите" врътнат равенство с по повече от един гол за всеки от двата състава, Италия може да разгроми Република Ирландия и пак няма да се класира на четвъртфиналите.

Опитният специалист изтъкна, че шмекериите не са чужди дори на световния и европейски шампион Испания, и припомни обстоятелствата около изпадането на Виляреал през вече изминалия сезон. "Жълтата подводница" потъна в Сегунда, след като Райо Валекано спечели с 1:0 срещу Гранада – резултат, който беше удобен както за победителите, така и за победените.

"Знам, че през изминалата кампания Виляреал изпадна от Примера Дивисион, понеже два състава постигнаха резултат, който ги устройваше. Изводът е, че испанците също шмекеруват", коментира Липи, цитиран от сайта Football-Italia.net.

"Отначало всички отбори започват с изказвания от сорта на "Как смеете да ни обвинявате?" или "Ние винаги играем за победа", а после правят каквото им е угодно", допълни 64-годишният мениджър.

"Много е забавно, когато всеки път резултатът, който е трябвал на дадени тимове, се получи сякаш от само себе си", каза още Липи.