Бившата звезда на Арсенал и националния отбор на Франция Патрик Виейра изрази мнение, че Стивън Джерард е истински капитан и лидер, който никога не се крие.

Екс-халфът не скри похвалите си към английските национали за обрата срещу Швеция, благодарение на който те направиха огромна крачка към класиране за 1/4-финалите на Евро 2012.

"Да се върнеш от губещата позиция срещу отбор като Швеция, това е нещо много важно. Англия вече доказа, че е възможно да печели, след като се намира в ролята на губещ. Това вкарва нещо силно в групата", заяви Виейра, цитиран от "Дейли Меил".

"В първия си мач от турнира срещу Франция англичаните бяха уплашени и липсваше всякаква амбиция у тях. Очаквах те да се опитат да спечелят мача, но не стана", добави той.

"Победата над Швеция обаче създава нещо много силно и със сигурност присъствието на Руни срещу Украйна ще бъде голям плюс за англичаните", подчерта бившият халф.

"Руни е най-добрият играч в английските редици. Стивън Джерард обаче е основният играч. Той е истински лидер на терена", не пропусна да отбележи още екс-звездата на Арсенал.

Нападателят на Манчестър Юнайтед обеща да даде всичко от себе си в мача срещу Украйна и да се реваншира за наказанието, заради което Англия се лиши от него за първите си два мача от турнира.

Виейра не пропусна да каже няколко думи и за бившия си съотборник в Манчестър Сити Марио Балотели, който снощи вкара първия си гол за Италия на голям турнир.

Младокът се разписа срещу Ирландия за крайното 2:0.

"Няма съмнение, че Марио е голям талант. Той обаче трябва да порастне, трябва да разбере колко добър футболист е. В момента Балотели е още младо момче и е нормално да прави грешки"

"Има много натиск върху него, защото той премина от Интер в Манчестър Сити в много крехка възраст. Освен това е далече от семейството си. Аз обаче не съм му бавачка", каза още той.

Не бе подмината темата и за Ван Перси, който има още една година до края на договора си с Арсенал. Холандецът е свързан с Манчестър Сити.

"Робин ще направи възможно най-доброто решение за бъдещето си. Той е на 29 години и има още година до края на договора си. Може да направи своя избор.

"Трудно е да се повярва, че толкова голям клуб като Арсенал не е печелил нищо от 2005 година. Сега има натиск върху отбора. Те трябва да спечелят нещо. Подолски ще бъде важно попълнение, защото той има нужния манталитет", завърши Виейра.