Националният селекционер на Италия Чезаре Прандели няма съмнения относно тактиката си за днешния 1/4-финален мач от Евро 2012 срещу Англия.

"Адзурите" нямат загуба досега в турнира и ще се опитат да продължат успешната си серия и след днешната среща, която се явява съдбовна и за двата състава.

"Подготвихме си записи с играта на Англия и те потвърдиха, че англичаните са един от най-добре организираните европейски отбори в сравнение с много други тимове", заяви Прандели на пресконференцията преди мача.

"Трябва да успеем да отговорим на интензивната игра на противника. Убеден съм, че ще успеем да намерим правилното темпо. Ако това стане, тогава ще можем да се представим просто великолепно", добави той.

"Англичаните имат играчи с голяма харизма, но и са много добре организирани. За нас този мач е истинско предизвикателство. Искаме да играем без страх срещу Англия и да бъдем концентрирани през целия мач. Освен това ще трябва да се възползваме от положенията си"

Прандели обаче отказа да назове стартовия си състав и дори не каза, дали Марио Балотели ще излезе на терена от началото на мача.

 "Той ще разбере час преди мача. Не мисля, че е недостатък, че английските футболисти го познават", каза той.

"Тиаго Мота пък има мускулен проблем, ни тренира със съотборниците си", завърши селекционерът на Италия, който подчерта, че халфът може и да играе днес.